En Finlande, les femmes ne se laissent pas intimider par les machos, loin de la. Sur les réseaux sociaux, des centaines de Finlandaises posent en décolleté en signe soutien et de solidarité avec leur Première ministre, accompagné du hashtag #Imwithsanna (« Je suis avec Sanna »).

Il s’agit de la toute nouvelle Première ministre finlandaise Sanna Marin et la plus jeune cheffe de gouvernement en Europe, sinon au monde.

Sanna, 34, social-démocrate a récemment fait l’objet d’attaques virulentes de la part de groupes conservateurs, non sur sa politique gouvernementale mais sur l’image d’un simple décolleté parue dans le magazine féminin Trendi et qui a été partagé sur le compte Instagram officiel de cette publication de mode le 9 octobre dernier.

View this post on Instagram

Ylpeänä esittelemme: lokakuun Trendin kannessa loistaa mieletön @sannamarin 💪🖤⠀ ⠀ Pääministeri Sanna Marinilla on eturivin paikka esimerkkinä, esikuvana, asioiden muuttajana ja vaikuttajana. Työ on paineistettua, mutta hyvät unenlahjat ja rautaiset hermot auttavat. Mutta Marin tunnustaa myös, että uupumuksen tunteet saattavat tulla myöhemmin:⠀ ⠀ ”On selvää, että nämä vuodet jättävät jälkensä. Tämä ei ole tavallista työtä eikä tavanomaista elämää vaan raskasta monellakin tavalla. Voi olla, että paine ja uupumus kertyvät ja tulevat myöhemmin. Tilanteissa on ollut pakko laittaa tunteet sivuun, mutta kyllähän ne kasautuvat.” ⠀ ⠀ Lue kiinnostava haastattelu kokonaisuudessaan tänään lehtihyllyille saapuneesta Trendistä! Antoisia lukuhetkiä! 💎 ⠀ ⠀ Kuva: @jonaslundqvist⠀ Tyyli: @suvipout

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Cette tenue est « inappropriée pour quelqu’un dans sa position … elle a agit comme un mannequin », protestent ses détracteurs.

Folles de rage, ses supporters répondent : « On se croirait en Afghanistan ».

Eh bien, non ! Cela s’est passé bel et bien en Scandinavie, malheureusement.

Le magazine Trendi a même décidé de repartager les photographies des femmes posant en décolleté pour soutenir la ministre victime d’une campagne de « sexisme ».

View this post on Instagram

Antakaa palaa 🔥🔥🔥 #imwithsanna #trendimag⠀ ⠀ Me Trendissä olemme seuranneet kuvianne ja lukeneet viestejänne ja kommenttejanne ilosta ymmyrkäisinä, ylpeydestä halkeilleina ja älyttömän voimaantuneina – kiitos 🖤. Päätoimittaja Mari Karsikkaan sanoin:⠀ ⠀ "Pian Trendin ilmestymisen ja kohun alkamisen jälkeen naiset alkoivat jakaa rintavaon paljastavia kuvia #imwithsanna-tunnisteella somessa. En ole varma, kuka ehti ensin, mutta ei ainakaan Trendi. Someilmiön synnyttivät yksittäiset naiset, joille Sanna Marinin parjaus riitti. Olen heille hyvin kiitollinen."⠀ ⠀ 👉🏼 Lue biossa olevan linkin kautta päätoimittajan koko kirjoitus siitä, mitä #imwithsanna-kohu on opettanut.

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Cette histoire rappelle cette phrase insolite de Molière : « Couvrez ce sein que je ne saurais voir ».

No comment !

Article19.ma

LAISSER UN COMMENTAIRE

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.